WhatsApp
PAYLAŞ
KAYDIR

SIK SORULAN SORULAR

İletişim formu doldurmadan önce hakkımızda ve sık sorulan sorular bölümünde, aradığınız sorunun cevabını bulamadığınıza emin olunuz.

SIK SORULAN SORULAR

3. Peyzaj ve zorlu peyzaj nedir?

Modern peyzaj, bahçelerin ve hem açık hava etkinlikleri için kullanılabilir alan yaratan hem de bir evin etrafındaki görünümü iyileştiren diğer özelliklerin tasarlanması, planlanması ve inşasını ifade eder. Peyzaj, sert peyzaj ve yumuşak peyzajı içerir, ancak birçok kişi bunlara yumuşak peyzaj ve peyzaj düzenlemesini olarak kullanabilir Çevre düzenlemesi, taş ve ahşap işleri, istinat duvarları, güverteler, ateş çukurları ve daha fazlası gibi doğal olmayan düzenlemeleri içeren iş koludur. 

Peyzaj kurulumu için yılın en iyi zamanı nedir?

Peyzaj, yıl boyunca döngülerde yer alır. Genellikle bahar, çiçek tarhları hazırlamak ve dikmek ve zorlu peyzaj projelerine başlamak için en iyi zamandır. Yaz inşaat sezonu, büyük peyzaj ve çevre düzenleme projelerinin çoğunun yapıldığı zamandır. Sonbahar, sıcaklıklar daha düşük olduğundan ağaç ve çalı dikmek için harika bir zamandır. Çevre düzenlemesi ayrıca, zemin donuncaya veya kar yağmaya başlayana kadar sonbahar boyunca devam eder.

Bir örnek, yaz sonunda başlayan geçmiş bir projedir. Veranda, oturma duvarları ve şömine dahil tüm çevre düzenlemesi yapılır ve ayrıca ağaç ve çalılar dikilir. Sonraki bahar, ilkbaharda gelişirken yıllık bitkileri toprağa verdiğimiz zamandır.

Projenizin istenilen zaman diliminde yapılmasını sağlamak için kış aylarında peyzaj firmaları ile iletişime geçmeye başlayın. Mürettebatların sezon sonuna kadar rezerve edilebileceği yaz sonunda aramak yerine, sezon başladığında bahardan önce programlarını almak çok daha iyidir.

Sulama sistemine ihtiyacım var mı?

Çimlerinizin veya bitkilerinizin sağlığını korumak için sulama sistemleri gerekli değildir, ancak yardımcı olabilir. Sulama yapmak zorunda kalmamanız için sulamanın gerektirdiği zor işlerin çoğunu yapar ve çimlerinizin gözden kaçırabileceğiniz kısımlarını etkiler. Hortum ve sprinkler para tasarrufu sağlayan bir alternatif olabilir, ancak zamanlayıcıları ayarlamanızı ve sprinkleri bahçenizde manuel olarak hareket ettirmenizi gerektirir. Her iki seçenekte de suyu boşa harcamak kolaydır. Sonuç olarak, bir sulama sisteminin sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için firmamızla görüşerek uzman destek ve hizmet alabilirsiniz.

Çimlerimi ne zaman havalandırmalıyım?

Havalandırma, yüksek büyüme dönemlerinde yapılmalıdır. Bu, genellikle, özellikle ilkbahar ve sonbahar olmak üzere, bol yağmurun olduğu yılın daha serin zamanlarında olur. Havalandırma, çim üzerinde stres yaratır; bu da, yüksek sıcaklık ve kuraklık dönemleri nedeniyle çim zaten çok stresli olduğunda zararlı olabilir. Firmamız, toprağı gevşetmek ve aynı zamanda yeni büyüme geliştirmek için aşırı tohumlama ile sonbahar havalandırmasını öneriyoruz. Havalandırma herhangi bir çim için harikadır, ancak özellikle çok fazla yaya trafiği alıyorsa, kompakt topraklı yeni inşaatın bir parçasıysa ayrı ve özen gösterilmesi gereken hassasiyetler bulunabilir.

Bitkilerimden hastalığı nasıl uzak tutarım?

  • Bahçenizi temiz tutun. Bitki artıklarını toplayın, ölmekte olan gövdeleri veya dalları çıkarın, alanı düzenli olarak temizleyin ve artıkları çöpe atın.
  • Bitkilerinizi mutlu edecek kadar gübreleyin - çok fazla gübre hastalığa duyarlı zayıf büyümeyi teşvik eder.
  • Toprak ısınana kadar ekimi bekleyin. Erken ekim, bitkileriniz üzerinde ekstra stres yaratacak ve onları topraktaki hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirecektir.
  • Yabani otları ve zararlı mantarları toprakta uzak tutmak için malç kullanın.
  • Enfekte sapları ve yaprakları inceleyin ve çıkarın. Hastalık belirtilerini fark ettiğiniz anda, yaprak veya sapları dikkatlice çıkarın ve mümkün olan en kısa sürede atın. Hastalığı erkenden ortadan kaldırarak, bitkilerinizin sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Eğer bir çözüme ulaşamamışsanız veya bitkilerinize/bahçenize ayıracak vaktiniz yoksa bu hizmetleri firmamızdan temin edebilirsiniz.

Yabani otlardan kalıcı olarak nasıl kurtulurum?

Bu zor bir durum. Bitki büyümesi için iyi olan koşullar, yabani ot büyümesi için doğal olarak iyidir. Ancak, yabani ot büyümesini erkenden önlemek ve ortaya çıkarsa yabani otları çıkarmak için atabileceğiniz adımlar vardır. Her şeyden önce, yabani otların büyümesini istemediğiniz toprağı örtmek için çiçek tarhlarınızda ve bahçenizde peyzaj kumaşı kullanın. Ardından, yabancı ot büyümesini daha da caydırmak için bir yabancı ot önleyici kullanın. Yabani otlar ortaya çıkarsa, geri gelmesini önlemek için kökü de dahil olmak üzere tüm otu erkenden çekin. Beton ve kaldırım taşlarındaki çatlaklar için ortaya çıkan yabani otları öldürmek için ticari bir herbisit kullanın. Daha organik bir yöntem için sprey şişesinde sirke kullanmayı deneyin. Dikkatli olun, sirke dahil herbisitler sadece yabani otları değil, dokundukları tüm bitkileri öldürür.

Endiieye kapıldığınızda ve ya uzman bir desteğe / hizmete ihtiyacınız olduğunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yeni ağaçlarımı, çalılarımı ve çiçeklerimi nasıl sularım?

Sulamanın temelleri basittir. Dikimden hemen sonra su, suyun toprağa girmesine izin verin ve ardından tekrar sulayın. İlk hafta boyunca, günlük veya gün aşırı sık sulamaya devam etmek en iyisidir. İlk haftadan sonra, bölgenizdeki hava koşullarına bağlı olarak haftada yalnızca iki ila üç kez sulamanız gerekebilir.

Türlerine göre ağaçlar ve çiçekler farklı miktarlarda suya ve bazende özel ilgiye ihtiyaç duyabilirler. Bu sebeple bitkileriniz hakkında gerekli bilgileri edinmeyi ihmal etmeyiniz.

Profesyonel çim bakımı neden bu kadar önemlidir?

Bir profesyonel kiralayıp kiralamamak size kalmış, ancak çimlerinize çok dikkat etmek çok sayıda fayda sağlayacaktır. Size ailenizin keyifle vakit geçirebileceği harika bir alan sunacak, evinizin değerini artıracak, ortama oksijen sağlayacak ve evinizin çevresini serinleterek klimanızın işini kolaylaştıracaktır.

Yerleşik bir çim ayrıca erozyonu, akışı ve yeraltı suyu kaynağına akan suyun saflığını kontrol eden derin bir kök sistemine sahip olacaktır. Sağlıklı çimler, bundan uzak tutmak istediğimiz toz ve yabancı maddeleri hapsedebilir.

Çimlerimi ne sıklıkla biçmeliyim?

Çok basit görünebilir, ancak çok uzuyormuş gibi göründüğünde biçin. Belirli bir süre, çim türünüze, bölgenizin hava durumuna ve ne kadar yüksekte kestiğinize bağlı olarak değişecektir. Bu, haftada birkaç kez, haftada bir veya iki haftada bir olabilir. Bir gözünüz üzerinde olsun ve en iyi kararınızı kullanın.

Damla sulama sistemi mi yoksa yağmurlama sistemi mi?

Bu sizin durumunuza bağlıdır. Damla sulama, küçük alanları veya evinizin yanındaki ayrı bitkileri daha yavaş bir hızda sulamak için harikadır, ancak bir yağmurlama sistemi daha fazla alanı hızla kaplayabilir ve bu da onu tüm çimleri sulamak için ideal hale getirir. Ayrıca belirli zaman dilimlerinde sulamaya programlanabilir, böylece onu ayarlayabilir ve unutabilirsiniz. Hangi tür sulama için kullanacağınızı düşünün ve artılarını ve eksilerini tartın.

01.
Copyright © 2022. Her Hakkı Saklıdır. kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması halinde yasal haklarımız işletilecektir.
ÜSTE ÇIK